PIŠITE NAM
POZOVITE
060 5377735

IDEJA

Nekada su karate vežbali većinom stariji. Za decu je to bio grub, donekle i nerazumljiv sport. Zdravstveni i vaspitni benefiti koje ova borilačka veština nosi sa sobom, u salu je dovodila sve mlađe vežbače. U skladu s tim, menjao se i pristup treninzima. Tražile su se nove forme, kao i nove metode vežbanja. Visoka filozofija i vaspitni ciljevi ustupili su mesto zanimljivijim oblicima vežbanja od onih repetitivnih i krutih koji su ih pratili. Treninzi su postajali sve sličniji bilo kom dečjem sportu.  

U današnje vreme karate većinom vežbaju deca. Dominantni karate put je postao sportski karate. Naglasak je stavljen na fizički pokret, a duhovni smisao i tog pokreta i same veštine je zamenjen sportskim rezultatom na takmičenju.

Mi, ipak, nismo odustali od tradicionalnog puta. Za nas je karate bio i ostao škola života. Za nas je dete čovek koji može da razume visoku filozofiju, ako mu se ona prevede na jezik koji odgovara njegovom iskustvu. Mi želimo da vaspitamo naše đake da budu hrabri i uspešni ljudi, da veruju u sebe, da poštuju druge, da žive u skladu sa svojom prirodom i prirodom koja ih okružuje.

Mi ne želimo da trening učinimo manje zabavnim, samo više smislenim.

Više o našim ciljevima pročitajte ovde.

Ako ste zainteresovani da vaše dete postane naš učenik, pišite na srazmerno@gmail.com ili pozovite 060 5377735