fbpx
kontakt telefon
0605377735

Karate za vrtićku decu

Telo i duh su povezani. Kao što kaže starogrčka krilatica: „U zdravom telu, zdrav duh“, tako isto važi i da je u zdravom duhu zdravo telo. Zdravo stanje duha je radost. U našoj karate školi ovo je osnovni preduslov bilo koje fizičke aktivnosti.

U karateu je važna i svesnost pokreta i njegov smisao. Da bismo ove aspekte vežbanja utkali u program i prilagodili ga deci uzrasta već od tri godine, koristimo dramski metod.

I vežbe za koordinaciju, i za snagu, izdržljivost, brzinu (prilagođeno uzrastu), i korektivne vežbe, i vežbe disanja, i osnovne karate tehnike, spakovali smo u priču – življenu bajku, koju deca tokom igraju. Na ovaj način ona nisu izložena samo pukoj fizičkoj aktivnosti, već u nju unose celo svoje biće. Razvijaju maštu, kanališu energiju, razvijaju emocionalnu inteligenciju, samomotivišu se, uživljavaju se u razne uloge, bave se moralnim pitanjima i lepim vaspitanjem, razvijaju komunikaciju i međusobnu saradnju.

U zavisnosti od uzrasta dece, sistem rada se usložnjava. Vežbe postaju zahtevnije, teže, veći je broj ponavljanja, pravila postaju ozbiljnija. Deca koja su krenula da vežbaju ranije, osećaju napredak. Jača im samopouzdanje.

Ovakvim pristupom i načinom vežbanja, deci u vrtiću karate nije dodatna obaveza, već usmerena igra vođena od strane starijeg, koja ih pokreće i razvija.

Više o ciljevima naše karate škole pročitajte ovde.