fbpx
kontakt telefon
0605377735

NAPREDAK

U skladu sa postavljenim ciljevima naše karate škole, detetov napredak treba za njega da ima lični smisao, a ne da bude nešto van njega. Samo dete treba da oseća da napreduje. Na taj način praćenje napretka deteta se svodi na samopraćenje.

Detetu su potrebni pokazatelji njegovog razvoja. Njih ima više.

Na prvom mestu najvažniji pokazatelj detetovog napretka je njegova samoprocena sopstvenog napretka, koja uz pravilnu i pravovremenu sugestiju trenera ima veliki pozitivan uticaj na dete. Pored toga, tu su i formalni ispiti polaganja za viši stepen zvanja.

Pojasevi se kreću od svetlijih prema tamnijim. Za beli pojas se ne polaže. Njega dete odmah stavlja. Prvi pojas za koji se polaže je žuti, zatim narandžasti, zeleni, plavi, braon i crni. Kada vežbač položi za crni, dobija zvanje majstora karatea i boja pojasa se više ne menja, nego samo stepen majstorstva, koji ide do devetog, odnosno desetog za neprikosnoven doprinos karateu na internacionalnom nivou. Na japanskom se taj stepen majstorstva zove dan.

Deca mogu polagati za žuti već sa 5-6 godina. Do zelenog je moguće svake godine polagati, a onda se ulazi u period usavršavanja tehnike, pa se za nošenje viših pojaseva može vežbati i duže od jedne godine. Što je pojas tamniji, to sve duže.

Na polaganju deca pokazuju da su usvojila određenu veštinu, ali pokazuju i razumevanje onoga što rade.

Naša škola, kao deo Saveza za tradicionalni karate Srbije i Fudokan saveza Srbije, koristi program koji je propisan od strane ovih saveza.

Polaganja se organizuju dvaput godišnje, od kojih deca izaze na jedno. U retkim slučajevima izlaze na oba. Ako učitelji procene da je to u skladu sa njihovim samoprocenjenim napretkom i motivacijom. Ispiti se polažu pred nezavisnom stručnom komisijom.

Upoznajte naše učitelje klikom ovde.

Ako ste zainteresovani da vaše dete postane naš učenik, pišite na srazmerno@gmail.com ili pozovite 060 5377735